Brandwerende wanden en plafonds

Brandwerende compartimenteringen zijn van groot belang tijdens een brand. Een compartiment zorgt dat de brand beperkt blijft tot een bepaalde zone. Door brandwerende wanden en plafonds te gebruiken kan het vuur niet overslaan naar omliggende zones. De brandweerstand is de tijd dat de scheidende functie behouden blijft. 

 

3 letters zijn kenmerkend:

  • R: Stabiliteit (Resistance)
  • E: Vlamdichtheid (Etanchéité)
  • I: Thermische isolatie (Isolation)

brandwerende wanden en plafonds

> Bekijk alle foto's van het Kobra project in de stadshal van Gent

 

Bij lichte scheidingswanden of valse plafonds zijn de E- en I-eis van belang. Bij dragende wanden wordt de letter R toegevoegd. Men spreekt dan bv over een EI30 wand (vroegere RF30): een wand met 30 minuten brandweerstand.

compartimentering wanden

compartimentering wanden

brandwerende bescherming beplating

Lichten wanden of valse plafonds kunnen uit verschillende materialen opgebouwd worden zoals gipskarton plaat, calciumsilicaatplaat met gipsmatrix of cementmatrix enz. In de wanden is ook brandwerend glas mogelijk. Het geheel van de opbouw bepaald welke brandweerstand behaald wordt.

compartimenteringen wanden en plafonds

Doordat wij goede relaties onderhouden met verschillende fabrikanten kan REI Project steeds in overleg met de klant de meest efficiënte oplossing aanbieden die voldoet aan uw of de opgelegde eisen.

compartimentering evacuatieschachten liefkenshoek spoortunnel
> Compartimenteringen evacuatieschachten - Liefenshoek spoortunnel Antwerpen